Potvrdil to mluvčí  festivalu Marek Slabý s tím, že diváci se mohou těšit na více než stovku našich i zahraničních interpretů.

„Letošní Sázavafest bude zčásti o electro swingu, který stále více dobývá evropská velkoměsta. Zakladatelům tohoto stylu, pařížskému duu Bart & Baker, bude ve Světlé zdatně sekundovat i švýcarská vycházející hvězda Klischée. Nově svou účast potvrdil i známý německý electro swingový DJ LouiePrima Aka Globalution a také duo The Prague Swingmasters, tedy soubor sestávající z nejstaršího českého aktivního DJ, a jeho syna," dodal Slabý. Swingový světelský „kruh" uzavře vystoupení legendy tohoto žánru u nás, tedy swingového ansámblu Ondřeje Havelky. Tento v současnosti velmi žádaný soubor předvede věrnou ukázku prvotřídních songů ze zlaté éry swingu.

Pořadatelé věnují značnou pozornost i doprovodnému programu.

„Jednou z tradičních tváří Sázavafestu byla vždy česká spisovatelská stálice Michal Viewegh. Ten se na festival po roční pauze a úspěšném boji s vlastním zdravím opět vrátí a nabídne návštěvníkům autorské čtení své nové současné tvorby," poznamenal ředitel festivalu Pavel Kloupar.  Ten současně představil další hvězdu – Lukáše Pavláska. „Už dříve avizoval, že na festivalu vystoupí rovnou dvakrát, čerstvě ale potvrdil i třetí bod svého programu, jímž bude autorské čtení. Málokdo to o něm ví, ale Lukáš píše báječné knížky pro děti. Na Sázavafestu bude předčítat ze dvou, které napsal a sám i ilustroval," prozradil Kloupar.

Slam poetry

S humorem na Sázavafestu  šetřit nebudou ani vystupující v rámci exhibice slam poetry. „Tento žánr, ve kterém básníci během tříminutového limitu improvizují, se už stal v podhoubí českých klubů kultem. Ve Světlé se představí Jakub Foll i Metoděj Constantine, dále vítěz mezinárodní exhibice v Maďarsku Bio Masha a v neposlední řadě i oblíbený Lojza Kvádr," pokračoval Kloupar.

Kdo vloni Sázavafest navštívil, určitě si areál plný stromů, zeleně a cestiček zamiloval.

„Spolupráce s městem a s majiteli zámku, zejména pak s Helenou Degerme, je od začátku naprosto ukázková, letos ji tak můžeme posunout ještě dál. Zámek bude z části návštěvníkům přístupný a nabídne i doprovodný program," řekl Kloupar.

Letos budou návštěvníci navíc moci relaxovat i v zámecké kavárně a také na nádvoří. Prohlédnout si budou moci i zámecké interiéry a prohlídkové okruhy. Na své si přijdou také děti. Rodiče je budou moci předat týmu animátorů pod nepřetržitý dohled. „Budou s nimi v areálu zámku tvořit ve výtvarných dílnách. Děti budou mít také možnost fotografovat zajímavé momenty a situace z prostředí Sázavafestu a zámku," přiblížil Kloupar.