Matka jí zakázala zůstat na nocleh, což by nebyl takovej problém. Kde stojí psáno, že musí poslechnout…

Tak začíná povídka od Ireny Douskové, kterou může naprosto kdokoli a téměř jakkoli dokončit. Krajská knihovna Vysočiny totiž vyhlásila sedmý ročník soutěže Dopište… .

Tentokrát mohou zájemci dopisovat povídku od spisovatelky Ireny Douskové, autorky například známé knihy Hrdý Budžes. Celý úvod povídky, kterou mohou dotvořit, najdou potenciální spisovatelé na stránkách knihovny www.kkvysociny.cz, ale odevzdat ji musí do konce června.

„Chcete psát, ale dosud jste nenašli odvahu? Teď máte příležitost, jaká se neopakuje! Ve hře jsou hodnotné knižní a jiné ceny, a především oběd se spisovatelkou Irenou Douskovou," zve k účasti Jana Fialová z krajské knihovny. Soutěž není věkově omezena. Není omezena ani tematicky – dokončení povídky mohou potenciální spisovatelé pojmout jako detektivku, milostný příběh, satiru, psychologickou prózu a podobně.

Poslat mohou ovšem maximálně dvě strany textu A4, a to na adresu soutez@kkvysociny.cz. Nutné je připojit jméno, adresu, e-mail nebo telefon a doplnit přiléhavý název povídky.

Práce ohodnotí porota složená z knihovníků, nakladatelů, redaktorů a novinářů Kraje Vysočina. Tři nejlepší vybere sama Irena Dousková.

Nejlepší práce budou vyhlášeny a odměněny za účasti Ireny Douskové v rámci 22. Podzimního knižního veletrhu v sobotu 20. října v salonku Kulturního domu Ostrov v Havlíčkově Brodě.

Tři nejlepší „spisovatelé" vyhrají sady knih v hodnotě 3 000, 2 000 a 1 000 korun, další ceny a pak velmi lákavý společný oběd s Irenou Douskovou. Deset nejlepších prací bude zveřejněno.