„Byl milý, přátelský, profesionální a lidský. Potěšilo ho, že jsme ho do Třeště pozvali. Domluvilo se to přes Ilonu Csákovou, se kterou jsme spolupracovali. Když do Třeště přijede Karel Gott, tak to opravdu něco znamená,“ vzpomíná na vystoupení, které se v Třešti odehrálo před deseti lety, organizátor Tančírny Petr Píša.

Toho s Karlem Gottem pojí ještě jedna věc. Před šesti lety si totiž zahrál v televizním filmu, který se točil kolem tohoto zpěváka. Během natáčení se ale na place s Mistrem nepotkal. Film Škoda lásky vypráví o tom, jak je možné se zbavit dotěrné a vlezlé fanynky, která má všude Gottovy fotky a Mistrovi štrikuje svetr na zimu. Karel Gott se jí snažil setřást za pomoci svého vynalézavého kamaráda Karla Šípa, ten se nebál nasadit zbraně v podobě zápletky s prostitutkami.

Karel Gott při zvukové zkoušce před svým jihlavským koncertem v červnu 2013.
OBRAZEM: Před šesti lety patřil Karlu Gottovi Horácký zimní stadion

Petr Píša si zahrál roli autobusáka, kterého fanynce dohazuje její sestra, aby se zbavila své posedlosti Gottem. V roli jedné z lehkých dívčin se mihla také zpěvačka orchestru Zatrestband Tereza Hálová. Vše rozhodne koncert Karla Gotta, kde se jako zpěvák předvede také autobusák. Pro fanynku v podání Zory Valchařové-Poulové i pro autobusáka nakonec scénáristé přichystali happyend.

Kvůli roli musel shodit i svůj typický plnovous. „Potkal jsem se tam s řadou výborných herců, hlavně mě nadchla právě Zorka,“ doplnil k tomu Píša, který už má za sebou více zkušeností s filmováním. Na film Škoda lásky se můžete ve středu večer podívat na České televizi, kam byl mimořádně zařazen.

Na koncertě Karla Gotta v Třebíči.
Gott neměl žádné manýry, přál si jen minerálku, vzpomíná organizátorka koncertů