V pondělí do Brodu přijede jeden z nejvýraznějších filmových recenzentů a kritiků Kamil Fila. „Krajská knihovna Vysočiny navázala spolupráci s Centrem dokumentárních filmů v Jihlavě, která vedla ke zpestření již probíhajícího projektu Biograf v knihovně. Je doplněn o slůvko naživo, protože se prostřednictvím moderovaných rozhovorů seznámíme živě se zajímavými hosty a odborníky z oblasti filmu. Přednášku či rozhovor budou doplňovat projekce filmů nebo řada ilustračních ukázek," uvedla Olga Wasserbauerová z Krajské knihovny Vysočiny.

Prvním hostem se stane Kamil Fila, který za svou práci obdržel v roce 2013 cenu Novinářská křepelka. „Během diskuse se dozvíme, jaké vlastnosti by dle Kamila Fily měl mít kvalitní film, jakým neduhem trpí české snímky a které současné filmy a seriály by neměly uniknout naší pozornosti," doplnila Olga Wasserbauerová.

Smlouvu podepsali za stavební školu její ředitel Ladislav Fiala a za společnost Chládek a Tintěra Suchý Petr, předseda představenstva a ředitel.
Stavební škola získala dalšího partnera, zkvalitní tak praxi žáků

V říjnu se pak hostem biografu stane stálý spolupracovník Aktuálně.cz Martin Svoboda. Ten čtenáře baví svými svěžími filmovými glosami, recenzemi a reportážemi, jejichž prostřednictvím lze nahlédnout přímo do procesu a kontextu natáčení připravovaných filmových děl. „Svůj pohled však společně s ním zaměříme také na televizní seriálovou a dokumentární tvorbu, které se ve svých recenzích pravidelně věnuje. Jak si stojí Česká televize v očích mladého kritika? A jak na tom je ve srovnání se světem? A co by nám divákům nemělo uniknout? Přijďte se ptát s námi," dodala Wasserbauerová.