Nutno podotknout, že vystoupení znamenalo velký comeback pro legendární chotěbořskou partu Shout. Ta si společně nezahrála už deset let.

„Musím říci, že jsem byl lehce nervózní," přiznal kytarista Libor Lorenc, který si na koncertu vystřihl pár kousků ve stylu B.B. Kinga. „Ale zároveň se cítím dobře, myslím si, že se nám to povedlo," řekl.

Pokud jde o repertoár, vsadili na svůj původní, na nové věci nebyl čas.

„Sice ještě nevíme, kdy zase vystoupíme, v každém případě ale chceme pracovat na nových písničkách. Jsem hlavně rád, že se nám z Brna vrátila zpěvačka a že jí to šlo tak, jak si ji pamatujeme," pochválil Kateřinu Agudelo Ramírez.

Czech Frogs začínaly jako třináctileté, po několika sezonách si však i ony daly pauzu.

„Ve zkušebně jsme se znovu sešly po pěti letech, zatím jsme však toho ještě moc neodehrály," poznamenala frontmanka a zpěvačka dívčí kapely Nicol Uttendorfská.

„Žáby" hrají převzaté rock bluesové věci, ale pro své fanoušky už připravují i vlastní skladby.

„Nejblíže se představíme na srpnovém Freš Festu v Chotěboři, tento termín zatím máme potvrzený. Jestli vystoupíme mezitím, to v tuto chvíli nevím, ale pokud si nás někdo pozve, rády zahrajeme," dodala Nicol Uttendorfská.

Hrát nepřestanou

Chotěbořská bluesová parta Shout se po deseti letech vrátila ke svým fanouškům. Hudebníci si vystoupení užili. „Atmosféra byla fantastická. I když jsme měli trému, myslím si, že se nám to povedlo," řekl po koncertu kytarista Libor Lorenc a naznačil, že do budoucna chystají nové věci.

Miloš Novák