Odstartují ji v areálu TJ Sokol v 10 hodin mažoretky, následovat bude vystoupení folklorního souboru Kalamajka. Příznivci sportu se mohou těšit v půl dvanácté na fotbalové derby.

Po obědě si asi nejvíc děti užijí vystoupení klauna Pupy ve 13 hodin a o hodinu později bude prostor patřit recitálu písničkáře Pavla Lutnera. Prezentovat se budou i školní děti, a to svou akademií v 15 hodin.

Vybere si každý

Večerní pokračování Lipského jara se přesune do Pohostinství Na Růžku, kde je připraveno posezení s harmonikou od 18 hodin. Kdo dává přednost jiné hudbě, má šanci od 20 hodin v sokolovně, kde hraje skupina Kalybr.

„Celý den se koná řada doprovodných akcí. Například malý jarmark domácích a regionálních výrobků. Dále můžete navštívit výstavu k 120. výročí narození grafika, básníka a překladatele Bohuslava Reynka z Petrkova nebo výstavu prací žáků ZŠ a MŠ Bohuslava Reynka v Lípě na téma Krása obyčejných věcí kolem nás," prozradila za pořadatele Marta Vencovská.

Dodala, že svou činnost představí také místní neziskové organizace, které se na celé akci podílí také organizačně.
Chybět nebude ani Lipský jarmark, na němž si mohou lidé zakoupit domácí i regionální výrobky.

Atraktivní program je připraven i pro děti, a to kouzla a soutěže klauna PUPY, trampolína, skákací hrad, tvořivé dílny (nejen pro děti) – malování na kameny a grafická dílna, kde si každý bude moci vyrobit svoji vlastní grafiku metodou monotypu. Je připraveno také malování na obličej či jízda na poníkovi.

„Nezapomněli jsme  na dobré jídlo, pivo, vínko z Moravy, grilované prase, steaky či sladkosti. Určitě je z čeho vybírat. Pokud budete mít čas a chuť, tak se k nám přijeďte podívat a užít si příjemný den," zve starosta Jiří Kunc, hlavní pořadatel slavnosti.

(han)