Alespoň tak o filmu Mami režiséra Xaviera Dolana hovoří kritiky. Tento snímek mohou diváci vidět ve Filmovém Oku v Klubu Oko v Havlíčkově Brodě ve středu 11. března od 20 hodin.

Film Mami! je příběhem dospívajícího Steva s diagnózou ADHD a jeho mámy Diane, která i přes doporučení odborníků trvá na tom, že svého syna dokáže zvládnout a že její syn dokáže zvládnout školu. Když do jejich života vstoupí ještě utrápená sousedka Kylea, vydají se společně na hodně divokou jízdu, kdy se záchvěvy štěstí, bezpečí a spokojenosti v mžiku mění na eruptivní výbuchy násilí a hlubokou beznaděj. Nahoru a zase dolů, jak už to tak v životě bývá.

Ačkoli se to nezdá, tak Mami! je film o lásce. Nezvladatelný Steve má svou mámu rád, přestože jí to kvůli psychickému stavu a neotřelému způsobu vyjadřování není schopen říct normálně. A mateřská láska Diane je zas natolik silná, že svého syna nemůže nemilovat, přestože se jí jeho chování nelíbí, má až po krk jeho průserů a musí si dávat pozor, aby ho nevyprovokovala natolik, že by jí snad mohl fyzicky ublížit.