„Naším cílem není pořádat festival proto, abychom na něm vydělali, ale aby na něj posluchači chodili," zdůraznili výkonná ředitelka Jana Hylišová  a umělecký ředitel Martin Petrák.

Historie festivalu, jehož cílem je přiblížit jazzovou hudbu všem generacím, se začala psát poprvé loni. Podle Martina Petráka to byl krok úspěšný a slibný.

Pětinásobný počet hudebníků

„Letos jsme se proto rozhodli festival podstatně rozšířit. Loni vystupovalo před posluchači patnáct interpretů, letos jich bude padesát ," upřesnil Petrák.

A půjde skutečně o zvučná jména.   Na zahajovacím večeru vystoupí například extravagantní zpěvačka s nezaměnitelným hlasem, Klára Vytisková ze skupiny Toxique a jazzman Jiří Stivín. Pořadatelé chtějí dát šanci i domácím kapelám. Před publikem vystoupí například přibyslavská kapela Himbbere Brombeere.

Hlavním mottem festivalu je podle Martina Petráka jazz pro všechny bez ohledu na věkovou kategorii, zapojit do muzicírování se mohou v budoucnu i regionální hudební školy. Na jazzový festival  si budou moci  posluchači zakoupit vstupenky jak v předprodeji, tak i těsně před koncertem. Pořadatelé připravili i zajímavý systém různých slev.  Generálním sponzorem jazzové akce je havlíčkobrodská společnost  HBH odpady Jiřího Holešáka. Hlavním podporovatelem je město Havlíčkův Brod.  Dvoučlenný pořadatelský tým se letos rozrostl rovněž o tiskového  mluvčího, grafickou stránku festivalu rovněž zajišťují odborníci. Festival bude mít dokonce svůj speciální automobil i festivalový hotel.