Báječná léta pod psa, Výchova dívek v Čechách, Román pro ženy, Účastníci zájezdu, Vybíjená – to je jen malý výčet jeho úspěšných románů, které se například dostaly také do kin. Píše zhruba jednu knihu ročně, přičemž profesionálním spisovatelem je od roku 1995. Málokdo ale ví, že předtím pracoval jako noční hlídač.

„Práce nočního hlídače je ideální pro budoucího spisovatele. Celou noc jsem si četl, akorát dvakrát jsem musel obejít objekt, to bylo vše,“ vzpomíná.

Přiznává, že do svých knih částečně vnáší autobiografický prvek. Domýšlet si ale, kterou postavou byl například v Účastnících zájezdu, by bylo přinejmenším odvážné. Koneckonců to s úsměvem přiznává i sám Viewegh: „Asi bych se styděl, kdybych se k nějaké měl přihlásit.“

Markéta Hejkalová je česká spisovatelka, překladatelka a zakladatelka Podzimního knižního veletrhu v Havlíčkově Brodě. Ten vypukne již 20. října.
Měj mě rád/a, tak se jmenuje nová kniha Markéty Hejkalové

Spisovatel, který má na svém kontě milion prodaných výtisků, nechodí pro náměty daleko. „Jsou to zážitky a příběhy mých kamarádů a známých. Stačí mi jedna hláška a dokážu od něj odpíchnout celý příběh. Hlavně kamarádky jsou zdrojem úžasné inspirace,“ směje se.

Do smíchu mu však nebylo v roce 2012, kdy mu praskla aorta a moc šancí na přežití neměl. „Paradoxem je, že se to stalo v roce, kdy jsem podstoupil kompletní lékařskou prohlídku, dokonce jsem zaběhl maraton,“ podotýká. Rok poté nebyl schopen psát. Jako terapii se zvolil jakýsi deník, kde si každý den zapisoval své pocity. Ten pak vyšel knižně pod názvem Můj život po životě.

Michal Viewegh v současnosti pracuje na knize Family Frost a v budoucnu by rád napsal humoristický odlehčený román.

Na koncertu vystoupil i stylový Ozzy Osbourne Revival.
Pumpa v Brodě vystoupila po třiceti letech