Komedie Popel a pálenka současného finského dramatika Bengta Ahlforse nabídne na premiéře v sobotu 27. ledna černý humor a vtip, který doplní situaci, kdy se krátce po pohřbu otce a rovněž známého plukovníka rozhodnou jeho dospělé děti zbavit svéprávnosti svou „bláznivou“ matku. Důvod je jasný, chtějí se snáze dostat k dědictví. Avšak stará dáma se jen tak nevzdá.

Ilustrační foto.
Vysočinská ČSSD chce za předsedu generála v záloze

Důvodů k uvedení tohoto titulu na Malé scéně Horáckého divadla bylo více. „Především je to dobrá komedie, která nabízí skvělé herecké příležitosti. S ironií a patřičnou dávkou nám velmi blízkého „severského“ humoru se věnuje tématům, která mají nejen v sezóně Sdílení stále co říct, ať už mluvíme o stáří samotném, či o rodinných vztazích, které se v podobných situacích ukazují často bez příkras přetvářky,“ vysvětlil několik důvodů umělecký šéf divadla Pavel Šimák.

V hlavní roli temperamentní a nestárnoucí vdovy vystoupí herečka Eva Kaplerová, pro kterou je role v premiérové hře divadelním dárkem k únorovému životnímu jubileu. V ostatních neméně významných postavách se objeví Anna Bazgerová, Vladimíra Vokůrková, Richard Vokůrka, Milan Šindelář, Petr Soumar a hostující herečka Michaela Kotěrová. Režie se ujal dřívější režisér Horáckého divadla Karel Brynda.

Bratři Ebenové
Před jihlavským publikem vystoupí ve středu Bratři Ebenové