Do něj se už zapojily stovky dětí z celé republiky včetně žáků ze Základní školy Nuselská v Havlíčkově Brodě. Ti dokonce natočili vlastní CD, napsali knihu a namluvili originální audioknihu. Podpořit šikovné školáky mohou lidé v úterý 15. května od 14 hodin u pobočky České spořitelny.

„Abeceda peněz získala akreditaci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy. Smyslem projektu je to, učinit finanční vzdělávání pevnou součástí vzdělávacích osnov základního školství u nás. Vyvrcholení kurzu pro většinu tříd představuje prodejní jarmark. Na něm nabízejí své vlastnoručně zhotovené výrobky, učí se počítat cenu i komunikovat se zákazníky,“ uvedla Marta Vokurková z České spořitelny. Zcela originálně se úkolu zhostili páťáci z havlíčkobrodské Základní školy Nuselská.

„V rámci projektu natočili CD, napsali knihu a další audioknihu namluvili. A vše nabídnou k prodeji spolu s tričky nesoucími jejich „firemní“ logo. Sami navíc už minulý týden zorganizovali veřejný křest své knihy a koncert s ukázkami toho, co je na CD,“ doplnila Vokurková. Podpořit žáky z Nuselské mohou lidé na úterním jarmarku u pobočky spořitelny, který zde potrvá od 14 až do 17 hodin.

Ilustrační foto
Policie pátrá po nočním zloději lan