„Zahrajeme hodně starých pecek, které lidé znají. Od Exploze až po hit Blízko nás. Zahrajeme i něco z poslední řadové desky Hrnu to k tobě. Chceme, aby lidé odcházeli z koncertu spokojeni, že slyšeli Kern plus něco navíc,“ uvedl Karel Vodička, který hraje v kapele na bicí.

V letošním roce slaví kapela 40 let a k této příležitosti pojede koncertní turné. „Odehrajeme dost koncertů na to, abychom přesvědčili posluchače o tom, že je Kern stále výrazná hard rocková kapela,“ dodal Vodička. Letos vyjde kapele také CD ve stylu Best Of, tedy výběr z toho nejlepšího. Na trhu bude na začátku léta.

Jiří Jedlička.
Ředitel Muzea Vysočiny v Havlíčkově Brodě dal výpověď

Kapela vystupuje ve složení zpěvák Michal Konečný, baskytaristka Iva Pospíšilová, na bicí hraje Karel Vodička, kytaru má na starosti Sláva Karásek a sólová kytara patří Robi Křupkovi.

Rocková kapela Argema působí na hudební scéně od 80. let minulého století. Na svědomí má hity jako Jarošovský pivovar či Modrý pondělí. V současné době vystupuje ve složení Josef Pavka, Jaromír Hnilica, Ivoš Ledabyl a Kamil Hanáček.