Tentokrát se ovšem Rebel Šatlava fest přesune z přibyslavského podzámčí do šest kilometrů vzdáleného Brzkova. Tam v kulturním domě začne v pátek ve 20 hodin taneční zábavou se skupinou Kyvadlo.

Hlavním festivalovým dnem je však sobota, kdy dorazí třeba kapela Wohnout, Anna K, Arakain nebo Visací zámek.

„Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí jsme se rozhodli přesunout letošní ročník do Brzkova. Není v našich silách zaručit alespoň přiměřeně příznivé počasí, která má na open air akcích největší vliv na návštěvnost. Navíc areál pod zámkem je v zátopové lokalitě řeky Sázavy," vysvětlil změnu za pořádající kapelu Šatlava Ondřej Málek. Plánovaný program proběhne beze změny včetně páteční zábavy.
Sobotní hudební nášup vypukne ve 13 hodin a prostřídá se tu až do brzkých nedělních ranních hodin patnáctka interpretů a formací. Oproti minulým ročníkům si pořadatelé dali záležet na tom, aby nabídli opravdu rozmanitou sestavu.

A tak se kulturákem o kapacitě minimálně tisíc míst budou rozléhat tóny kapel jako  Wohnout či Arakain. „Obě tu hrály už před dvěma lety na letišti a muzikanti byli spokojení, rádi přijali nabídku," doplnil pořadatel Martin Kasal.

Oblíbenou formací jsou i legendární pankáči Visací zámek, kterou si vyžádali návštěvníci. V minulosti jim v programu chyběla nějaká známější „vulgární" kapela. Podobný image má i Zakázaný ovoce.

Jednou z hvězd večera bude  zpěvačka Anna K s kapelou. „Hity Anny K znají z rádií všichni. Naživo to ale zní o sto procent lépe a její energie je neuvěřitelná.

Stojí za to tuhle skvělou zpěvačku vidět," zdůraznil Málek. Na pódiu se ovšem objeví i styl hip hop díky muzikantovi Lipo, který vystoupí s Debbi a Kateřinou Marií Tichou. A šanci dostali i regionální kapely včetně jihlavské formace Arciskačány, brodského El´Brkas či přibyslavských OHS.

Sobotní program
13 hodin: Reweer
14 hodin: OHS
15 hodin: El´brkas
16 hodin Civilní obrana
17 hodin: Arciskačány
18.05 hodin: Visací zámek
19.20 hodin: Lipo, Debbi, K.M.Tichá + Jelen
20.35 hodin: Šatlava
21.50 hodin: Wohnout
23.05 hodin: Anna K.
00.20 hodin: Arakain
01.35 hodin: Zakázaný ovoce

Kateřina Malá