Podzimní turné slovenské skupiny sčítá celkem symbolických 25 zastávek po Česku, které členové kapely objedou do konce roku. „Po úspěšném prologu, jarním klubovém turné, nyní přicházejí Horkýže Slíže ke svým věrným českým fanouškům s novým albem, knihou a skvělou show, v níž se promísí nové kousky s osvědčenými hity,“ přiblížil přípravy na turné dlouholetý český manažer kapely Petr Fořt.

Jubilejní turné bude zahájeno v pátek 13. října v kulturním domě Herálce u Žďáru nad Sázavou. „Všichni se těšíme, že to úspěšné čtvrtstoletí společně mohutně oslavíme a odstartujeme řadu dalších úspěšných let,“ dodal za kapelu manažer. Horkýže Slíže se na Vysočině objeví ještě v listopadu, kdy odehrají koncert v Třebíči.

V pátek a v sobotu čeká diváky v bystřickém kulturním domě promítání několika bloků soutěžních filmů.
Mezinárodní festival outdoorových filmů po sedmé zavítá do Bystřice

V rámci celého turné si s sebou kapela na všechny koncerty přiveze speciálního hosta, kterým bude punk-rocková skupina Zakázaný ovoce, která se na hudební scéně objevuje již dvanáctým rokem. Druhým hostem podzimních koncertů bude metalový projekt Mean Messiah od producenta a zakladatele studia The Barn Dana Frimla.

Nitranská kapela vyprodává kluby, kulturní doby i sportovní haly v Česku a na Slovensku. Každý rok se hudebníci účastní několika festivalů a za svou kariéru odehrály přes dva tisíce koncertů. Vstupenky na podzimní turné jsou v prodeji na stránkách kapely Horkýže Slíže a v síti GoOut.