Na koncertu vystoupí hobojistka Jana Brožková a Pražský barokní soubor. „Jedná se o první ročník, věnovaný Stamicovu výročí. Tento projekt ovšem vznikl již někdy před čtyřmi lety a čekali jsme právě na toto výročí, abychom to celé mohli spustit. Nejedná se pouze o propojení hudby a Jana Václava Stamice jakožto velkého brodského rodáka, ale vlastně všech rodáků, kteří odešli z Havlíčkova Brodu a živí se profesionálním hraním,“ sdělil Martin Petrák ze spolku Dux Cultura, který jedinečný koncert pořádá.

A v Brodě už připravují i další akci. „Čtvrteční koncert bude menší a komornější, ale na podzim chystáme druhý projekt, jehož součástí by mělo být rodáků podstatně více. Jde nám o to propojit tyto rodáky se Stamicem a vrátit je do Hav-líčkova Brodu,“ řekl Petrák.

Zima dala omítce mostu v Ronově dost zabrat.
Za stálé opadávání omítky z ronovského mostu může asi cement

Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketpro za 200 korun. K dostání budou i na místě s přirážkou padesáti korun.

Členové spolku Dux Cultura pořádali i brodský Fest-jazz. „Ten jsme teď stopli, ale chceme se k němu opět vrátit. Kulturně jsme se ve městě pohybovali asi pět let. Předtím jsme se podílelii na Stamicových slavnostech, když měly deset let,“ dodal Martin Petrák.