Slavnosti se budou konat v areálu havlíčkobrodského pivovaru, kde také vystoupí nejen místní hudební skupiny. „Návštěvníci se mohou těšit na místní kapely, jako jsou country kapela Wobčas nebo akordeonistka Jana Blažková. Bude tady žďárské mladé uskupení Amater a třebíčská kapela Bagr,“ přiblížila hudební část programu PR manažerka Měšťanského pivovaru Havlíčkův Brod Edita Veselka Palkovičová.

Ilustrační foto
Opilce z úřední budovy eskortovala policie na záchytku

Největším tahákem je pro veřejnost možná méně známá kapela Ukulele Troublemakers. „Jsou to Brňáci, kteří se zúčastnili i talentové soutěže Československo má talent. Svůj styl nazývají ukupunk, kdy hrají přes Michaela Jacksona, Beatles po AC/DC,“ představila kapelu Palkovičová.

Program v areálu pivovaru začne ve dvě hodiny odpoledne a potrvá až do večerních hodin. Pro děti budou připraveny soutěže, malování na obličej či kurzy bubnování. Zájemci si také mohou prohlédnout pivovar za zvýhodněnou cenu. Součástí prohlídky jsou i ochutnávky čerstvě uvařeného chmelového nápoje.

Svatováclavské slavnosti jsou pořádány v rámci Dnů českého piva, které bývají každoročně koncem září. „Touto akcí se všechny pivovary prezentují nějakým programem. My jsme to pojali slavnostmi a je to prakticky takový den otevřených dveří v pivovaru. Chceme tím přiblížit náš pivovar více veřejnosti, z toho důvodu slavnosti nejsou na náměstí, ale u nás v areálu,“ doplnila Edita Veselka Palkovičová.

Ilustrační foto.
V Dobré má být kanalizace, obec o ni ale moc nestojí

V rámci této akce se dospělí mohou těšit rovněž na pivní speciál. K ochutnání bude na místě mimo běžně nabízených alkoholických nápojů také třináctistupňové světlé pivo uvařené k příležitosti Dnů českého piva. Vstup na Svatováclavské slavnosti je zdarma.