„Koncerty známých českých kapel si lidé u nás oblíbili. Proto se jim budeme snažit i v tomto roce nabídnout tuzemskou hudební špičku,“ říká majitel jednoho z nejstarších domů v Chotěboři Pavel Halama.

Tak trochu senzací je vystoupení skupiny Chinaski, které se uskuteční v krátké době již podruhé. „První koncert zaznamenal velký úspěch i přesto, že frontman kapely Michal Malátný byl zdravotně indisponovaný. Sám slíbil, že se v Chotěboři představí ještě jednou v plné formě a fit. Jsme rádi, že jej můžeme opět přivítat už v březnu,“ podotkl Pavel Halama. Chinaski vystoupí v sokolovně 2. března.

Už v pátek 18.1. měl v Tančírně zahrát Vladimír Mišík a ETC s brodskou předkapelou Jada Band. "Vláďa Mišík je bohužel v nemocnici, tudíž jsme koncert museli zrušit. Fanoušci však o tohoto skvělého muzikanta nepřijdou. V Tančírně vystoupí 8. května, vstupenky zůstávají v platnosti," informoval Pavel Halama.

Jeden z nejuznávanějších bubeníku v republice, Miloš Meier se v Chotěboři představí 15.2. O měsíc později se fanoušci mohou těšit na Luboše Pospíšila a 5P. 13. dubna se na prknech Tančírny objeví Oskar Petr band se vzpomínkou na Marsyas.

Dynastie Clam-Gallasů významnou dobu vlastnila přibyslavský zámek postavený Zachariášem z Hradce.
Tématem roku je rod, který vlastnil přibyslavský zámek