Gabriela Kopcová je autorkou magických fotokoláží, které už vícekrát uplatnila jako ilustrace vlastních dětských knih. Jihlavský výtvarník Pavel Bezděčka maluje prostřednictvím digitální techniky obrazy s širokým rozpětím obsahů. Bezděčkova autorská výstava nazvaná Imaginace je nyní přístupná v galerii Tympanon v třebíčském Muzeu Vysočiny.

Kresby a koláže Jana Dočekala klíčí tradičně v přírodě a v prostředí lidí, ale vyrůstají do nadreálné obrazotvornosti. Platí o nich, co kdysi napsal žel zapomínaný Vladimír Lavický: Hlavní žádostí surrealisty je být, nikoliv vyniknout. Martina Hronzu na prahu obliby umění zaujaly obrazy Salvadora Dalího. Profesně se věnuje arteterapii, současně maluje. Inspiraci a přístup k tvorbě má otevřený ze dvou stran, ze svého nitra a z duchovního světa pacientů.

Pět nových zrcadel – obrazy, kresby, koláže, Galerie Čertův ocas, Mohelský mlýn u Mohelna. Výstava je přístupná do konce srpna, otevřeno denně od 9.00 do 11.30 hodin, o víkendech také od 14.00 do 16.00 hodin.

Tomášek z Třebíče.
Tělo malého Tomáše spotřebuje o 40 procent více živin