„Dveře restaurace otevřeme v jedenáct hodin. Grilovat budeme po celý den,“ prozradil provozovatel Hromu do police Jaroslav Jung. Zajímavostí je, že zahájena bude jak letní sezona, tak i ta cyklistická.

„Rozhodli jsme se přidat do asociace „Cyklisté vítáni“, což znamená, že se i nadále budeme snažit vytvářet ideální prostředí v naší restauraci pro tuto zájmovou skupinu z řad našich hostů. I to je důvod, proč na zahájení letní sezony zveme také všechny kolaře. Kromě toho jsme v srdci Železných hor, které nabízejí malebná zákoutí a místa jako dělaná pro cykloturistiku,“ vysvětlil Jaroslav Jung. A cyklisté podle jeho slov nepřijdou zkrátka, ten, kdo dorazí z největší dálky, se může těšit na drobnou pozornost od chotěbořské provozovny.

Odpoledne bude nejenom ve znamení grilovaných specialit a programu pro děti v podání Divadla Úsměv, ale s lákavou nabídkou se představí originální mobilní kavárna Okolo Coffee, kterou provozuje Tomáš Bittermann. A to velmi stylově: Kávu a zdravé dobroty bude servírovat přímo z historického autobusu.

Žáci už stihli své dílo také slavnostně pokřtít.
Páťáci z Brodu natočili vlastní CD a napsali knihu

„Zákazníci se mohou těšit na výbornou italskou kávu a zdravé bezvýčitkové mlsání,“ tajemně naznačil s úsměvem Tomáš Bittermann, který v gastru působí zhruba deset let. V reálu to znamená například čokoládové brownies, ale bez mouky a v light verzi, přitom však plné chuti a vůně. „Vše pečeme na místě, takže dezerty jsou vždy čerstvé,“ podotkl.

Zábavné odpoledne završí živá hudba v podání kapely Martin Sedlák duo. „Rádi bychom návštěvníkům nabídli pohodové a pestré odpoledne, kde si každý najde to svoje. Věříme, že vyjde počasí a že se všichni budou dobře bavit,“ dodal Jaroslav Jung.