„Bude to už třetí koncert seriálu Golden eye a odhaduji, že na něj přijde nejvíce lidí ze všech šesti podzimních koncertů,“ přemítal jeden z organizátorů koncertu Petr Kletečka.

Hostem večera je Jamie Marshall & The Amplified Acoustic Band. „Multižánrové uskupení kolem anglického písničkáře, zpěváka a vynikajícího kytaristy nezapře bluesové kořeny,“ vyzdvihl Kletečka.

Vladimír Mišík zazpívá nejen své známé písně, ale i novinky ze svého nového CD. „Přijíždí přesně pět týdnů po vydání alba Jednou tě potkám, které podle hudebních kritiků aspiruje na album roku,“ upozornil Kletečka.

Žáci Základní školy ve Ždírci nad Doubravou a jejich model přízemního rodinného domu.
Stavební škola v Brodě ocenila školáky za rodinné domy budoucnosti

Zpěvák v posledních letech výrazně omezil počet koncertů. Havlíčkobrodští tak mají jedinečnou možnost autora hitu Sluneční hrob vidět naživo. „Nejraději mám kluby, kontakt s publikem je tam přímý, já vidím na diváky, oni vidí na mě,“ řekl v nedávném rozhovoru Mišík.

Český rockový zpěvák, skladatel a textař Vladimír Mišík je svými spoluhráči a přáteli už léta mírně ironicky, avšak právem přezdívaný Legenda. „V zimě 1968 s bývalým kolegou z Komet a Matadors, kytaristou Radimem Hladíkem, založil Blue Effect. Současnou skupinu ETC založil až v první polovině sedmdesátých let,“ připomněl Kletečka.

„Zároveň se začal věnovat vedlejšímu akustičtějšímu sdružení Čunderground. Vladimír Mišík s ETC vydal jedenáct řadových alb, několik dalších kompilací a podílel se na řadě vedlejších projektů. Mnohé Mišíkovy písně, často na texty známých českých básníků, zlidověly a jsou ozdobami kytarových večírků několika generací,“ doplnil Kletečka.

Městys Vilémov má v sobotu 15. června úctyhodné kulaté narozeniny.
Vilémov získal několik dotací

Koncert začíná ve 21.00 hodin. Vstupenky v ceně 400 korun jsou k zakoupení buď na portálu www.smsticket.cz nebo v havlíčkobrodském obchůdku Tulipán.

Pořadatelé už za sebou mají koncert americké kapely Skinny Molly a českého zpěváka Ivana Hlase. Oba dva hodnotí jako velmi podařené. „Koncertní seriál si za krátkou dobu vybudoval solidní zázemí fanoušků, o čemž svědčí více než stovka prodaných přenosných pasů umožňujících vstup na všech šest koncertů. A jsem stoprocentně přesvědčený, že ve třetině seriálu toho nákupu nikdo nelituje. První dva koncerty byly prostě skvělé,“ neskrýval nadšení Kletečka.