… o tom, jak tamní vojenští kuchaři bez uzardění připravují svým vojínům přílohy doslova a dopísmene z „papundeklu“, moc nás to tady ve střední Evropě, nepřekvapí. Pokud se ale objeví zpráva o tom, jak výrobcům pudinků, ve více než civilizovaném Německu, unikne do této pochutiny peroxid vodíku, nebo se v tamním růžolícím vepřovém objeví dioxiny, pořádně to s námi zamává. Jak by také ne, když máme výrobky našich západních sousedů, už léta spojené s markou té největší kvality. Ale jak správně říká lidové moudro, není všechno zlato, co se třpytí. Přiznám se, že mi šly na nervy doporučení Jana Veleby, abych kupoval jen české maso, pil jen české mléko a konzumoval jen české brambory. V souvislosti s výše uvedeným zařazuji zpátečku a Velebovi se na dálku omlouvám. S vědomím přísné české potravinářské normy.