Tradiční periodikum, jehož stránkami listovaly každé úterý generace čtenářů. A jak to tak vypadá, konec tohoto oblíbeného týdeníku nevygeneruje start jiného ani nového.

Nenašel se totiž nikdo, kdo by chtěl a uměl vyhovět podmínkám eventuálního odprodeje, které rodina vydavatele stanovila. Čtenářům a příznivcům Cesty vrchoviny tak nezbude nic jiného než tuto skutečnost respektovat a smířit se s ní.

Stojí za připomenutí, že pod názvem Cesta Vysočiny vycházel týdeník v Havlíčkově Brodě a širokém okolí od roku 1960. Název změnil až v roce 2007. Jeho majitelem a vydavatelem byl Ladislav Marek, kterého svého času zastupovali Ladislav Průša či Ludmila Trnková. Redakcí, ať už kmenovou či externí, prošla řada novinářských osobností. Uveďme například Jaroslava Švandu, Aloise Svobodu, Jaroslava Benáka, Jaroslavu Peroutkovou, Alenu Budíkovou, Richarda Zemana, Zbyňka Stárka a další. Zapomenout nesmím ani na Radku Němcovou-Pistoriusovou, která v současné době zastává funkci tiskové mluvčí Českých drah či Petra Němce, kterého znají čtenáři sportovních rubrik deníku Aha.

Důvody, které vedly rodinu vydavatele k zastavení týdeníku, mi známé nejsou a ani po nich nepátrám. Noviny zkrátka vznikají a zanikají. Co zůstává, je nekonečně sympatický „hlad" lidí po informacích. Ty své předala Cesta vrchovinou svým čtenářům včera naposled. Asi nebudu sám, kdo si toto číslo datované 25. zářím 2012, uloží do svého archivu.