První opilý řidič boural na silnici III. třídy číslo 34527 mezi Dolním Sokolovcem a Chotěboří. „Dvaatřicetiletý řidič jedoucí ve směru od obce Dolní Sokolovec nepřizpůsobil rychlost jízdy a v pravotočivé zatáčce přejel do protisměrné části pozemní komunikace. Po vyjetí ze zatáčky se vrátil s vozidlem zpět do pravého jízdního pruhu, kde dostal smyk a přejel do levého silničního příkopu a narazil přední částí vozidla do vzrostlého jehličnatého stromu,“ sdělila policejní mluvčí Dana Čírtková.

Muž, který se při nehodě lehce zranil, se dopustil hned několika přestupků. „Nebyl za jízdy připoután bezpečnostním pásem a není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Dechová zkouška dopadla také pozitivně, ukázala 2,31 promile alkoholu v dechu,“ uvedla Čírtková.

Ilustrační foto.
V Dolním Městě se chystá velká uzavírka. Řidiči neprojedou až do konce října

Druhá řidička se snažila odjet z parkoviště u zimního stadionu v Havlíčkově Brodě. „Osmapadesátiletá žena couvala z parkovacího stání a přejela celé parkoviště, kdy následně vyjela na vyvýšený obrubník, kde zadní částí svého vozidla narazila do stromu,“ informovala Čírtková. Na vozidle vznikla škoda ve výši 50 tisíc korun.

Také u této nehody hrál roli alkohol. „Policisté u řidičky provedli dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem 2,65 promile alkoholu v dechu. Druhá zkouška pak ukázala výsledek 2,80 promile alkoholu v dechu,“ doplnila Čírtková.

Oběma řidičům policisté zabavili řidičský průkaz a zakázali jim další jízdu.