Únos a další trestný čin spojený s jeho zmizením vyloučili a případ odložili. „Po výslechu a na základě veškerých zjištěných skutečností kriminalisté prvního oddělení krajského ředitelství hlavního města Prahy zjistili, že se muž nestal obětí žádného trestného činu související s jeho zmizením,“ informovala policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Zároveň vyvrátila spekulace o možném zapojení vietnamské komunity a pražské tržnice v Libuši do případu zmizení pětapadesátiletého muže. „Vedení této tržnice po dobu vyšetřování úzce spolupracovalo s policií. Vzhledem k těmto skutečnostem bude případ odložen,“ dodala policistka.

Policisté pátrají po podnikateli Janu Vaculíkovi z Blanenska.
Policisté pátrají po podnikateli z Blanenska: naposledy ho viděly kamery v Praze

Podnikatel vyrazil do Prahy minulý týden v pondělí vypůjčeným autem VW Golf v provedení combi. Cestou si v autoservisu, pravděpodobně poblíž Prahy, vyzvedl z opravy svoje osobní auto Porsche Cayenne. Pronajatý vůz tam vrátil. Kriminalisté zjistili, že podnikatel dorazil do pražské tržnice Sapa. Kolem poledne ho tam zachytily bezpečnostní kamery. Na smluvenou schůzku ale podle sdělení druhé strany už nepřišel. Hlídka při noční kontrole v tržnici objevila podnikatelovo odstavené a odemčené auto. V něm našla některé jeho doklady a osobní věci. Mobilní telefon měl nedostupný.