Při nehodě na silnici druhé třídy číslo 602 mezi Velký Meziříčím a Stráneckou Zhoří na Žďársku se střetla dvě vozidla.

"Dvaatřicetiletý řidič Hyundai utrpěl při dopravní nehodě velmi těžká zranění, kterým na místě podlehl. V automobilu s ním cestovala ještě žena a malé dítě, oba utrpěli zranění. Další čtyři osoby byly zraněny v BMW. Jednalo se o jednadvacetiletého řidiče a tři spolujedoucí, dvě mladé ženy a muže," přiblížila okolnosti fatálního střetu policejní mluvčí Jana Kroutilová. A doplnila, že všichni byli s vážnými zraněními transportováni do nemocnic v Brně a Třebíči.

Materiál navezený společností Aquasys do CHKO Žďárské vrchy.
Žďárský Aquasys dostal půlmilionovou pokutu. Za nelegální činnost v CHKO

Řidič BMW v místě mezi křižovatkami k obcím Lavičky a Kochánov přejel s automobilem při předjíždění kolony vozidel do protisměru. Tam se srazil s automobilem Hyundai Tucson. Obě auta byla po střetu odhozena mimo komunikaci.

"U řidiče BMW byl nařízen odběr krve za účelem zjištění, zda nebyl pod vlivem alkoholu nebo návykových látek. Jednadvacetiletý muž řídil, i když mu byl letos v dubnu řidičský průkaz zadržen," doplnila další informace Kroutilová.

Případ převzali žďárští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti. Případ a veškeré jeho okolnosti kriminalisté v současné době prověřují.

K další tragické nehodě v pátek večer policisté a zachranáři vyjížděli k Přibyslavicím na Třebíčsku, kde zemřel mladý motorkář. "Osmnáctiletý motocyklista utrpěl při havárii velmi těžká zranění, kterým přes veškerou snahu zdravotníků na místě podlehl," řekla k tomu Kroutilová. 

Mladík na motorce v zatáčce nezvládl řízení. Vyjel do protisměru, a dále do silničního příkopu, kde narazil do stromu. Mladíkův motocykl značky Cagiva není zapsán v registru silničních vozidel a nebyla na něm umístěná tabulka registrační značky. Nehoda se dále vyšetřuje.

Takto vypadalo auto po tragické nehodě, která se stala ve čtvrtek 15. června 2017 v obci Kámen na Pelhřimovsku.
Řidička zemřela po nárazu do budovy