Podle policie nezvládl jeden z kamionů předjíždění jiného nákladního vozu ve stoupání, přeletěl přes vyvýšený středový ostrůvek a a bokem narazil do předjížděného vozidla. Oba vozy potom proletěly skrz plot do areálu soukromé firmy, kde stála dvě zaparkovaná nákladní vozidla a jeden osobní vůz.

„Hlášení o nehodě jsme přijali v úterý ve 23.01 hodin. U dopravní nehody figurovala čtyři nákladní a jedno osobní vozidlo. Z jednoho z havarovaných nákladních vozidel museli hasiči za použití hydraulického nářadí vyprostit zaklíněného zraněného řidiče. Při nehodě se zranila ještě jedna osoba,“ informovala mluvčí Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Petra Musilová. Hasiči podle ní havarovaná vozidla zabezpečili proti požáru a uniklé provozní kapaliny zlikvidovali speciálním sorbentem.

Nehody v tomto úseku nejsou neobvyklé. Podle místních obyvatel rychlejší řidiči často středový ostrůvek přehlédnou a na poslední chvíli strhávají volant doprava, kde hrozí kolize s vozidly odbočujícími k STK.

Byly doby, kdy se exstarosta Ladislav Horký (první vpravo) hřál na výsluní komunální politiky. Na Lipnici se objevovaly takové celebrity jako bývalý premiér ODS Petr Nečas. Nyní by se Horký zřejmě rád do stejné řeky vrátil.
Bývalý starosta Lipnice kandiduje na úřad přímo z vězení