Ke střetu zpětného zrcátka vozidla a chodce, který právě vstoupil do vozovky od silničního příkopu, došlo kousek od železničního přejezdu v Třebelovicích. „Řidič automobilu zastavil, šel ihned zjišťovat stav chodce a dopravní nehodu řešit, chodec ale mezitím z místa odešel. Sedmačtyřicetiletý řidič prohlédl i okolí dopravní nehody, chodce ale nenalezl, přivolal policisty a na místě vyčkal do jejich příjezdu,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Chodec mohl při nehodě utrpět třeba i vážné zranění, se kterými se dopotácel domů, obydlí svého známého nebo ubytovacího zařízení. Policisté po něm proto začali okamžitě pátrat. Do hledání se zapojil i policejní psovod. Pátrání nadále pokračuje v okolí Třebelovic i po okolních obcích. Spolupracují při tom samosprávy i hasiči. Zatím je však hledání bezvýsledné.

Na silnicích Vysočiny vyhasly dva lidské životy

„Podle dostupných informací by měl být chodcem muž spíše mladšího věku a vyšší postavy, oblečenou měl zřejmě bundu,“ podotkla Jana Kroutilová.

Policie žádá chodce, který byl účastníkem nehody v Třebelovicích, aby se přihlásil na tísňové lince 158. „Policisté by rovněž uvítali informace od osob, kterým se například po třetí hodině ráno vrátil jejich příbuzný do místa bydliště a byl zraněný nebo se svěřil s tím, že se střetl s vozidlem. Přihlásit se rovněž mohou případní svědci dopravní nehody, kteří si mohli všimnout směru, kterým chodec z místa střetu s vozidlem modré barvy odešel,“ doplnila Jana Kroutilová.