Jeho vůz narazil do auta se třemi cestujícími. Dva lidé zemřeli, další žena byla těžce zraněna. Policie řidiče obvinila z usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Při prokázání viny mu hrozí až šest let vězení, sdělila mluvčí policie Dana Čírtková.

Obviněný se podle policie dostatečně nevěnoval řízení a nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozu a stavu silnice.
„Prověřování celého případu bylo složité a časově náročné, a to především s ohledem na vypracování několika znaleckých posudků z oboru dopravy a zdravotnictví," uvedla Čírtková.

Sexuolog Petr Weiss
Sexuolog Petr Weiss měl na Vysočině nehodu. Zemřeli dva lidé

Nehoda se stala 16. září kolem 17.00. Řidič Jaguaru jel od Rynárce po silnici III. třídy směrem k obci Houserovka. Při projíždění zatáčkou nezvládl řízení a pravými koly se dostal vpravo mimo silnici. Pak přejel do protisměru, kde se čelně srazil s protijedoucím osobním autem Ford Focus.

Jeho pětapadesátiletý řidič zemřel na místě, pětadvacetiletá cestující na zadním sedadle podlehla zranění v nemocnici. Těžce zraněna byla i devětačtyřicetiletá žena na předním sedadle. Podle médií šlo o členy jedné rodiny, přežila jen matka.

Dumitru Novac.
Novac dostal za bodnutí pouze čtyři roky