Už kolem druhé hodiny v noci se podle Šubové podařilo obnovit provoz po traťové koleji z Havlíčkova Brodu ve směru na Přibyslav.

Lokomotiva a také pět vagonů nákladního vlaku převážejícího automobily, jedoucí ze směru od Brna na Kolín, vykolejila kolem půl dvanácté v noci ze čtvrtka na pátek na jedné z výhybek na havlíčkobrodském nádraží. „Na poškozené trati předpokládáme zhruba milionovou škodu, na vlaku vznikla škoda kolem čtyř set tisíc korun," řekl Martin Drápal z Drážní inspekce. Škoda bude také na převáženém nákladu.

„Se strojvedoucím vlakové soupravy byla provedena orientační dechová zkouška na přítomnost alkoholu v dechu s negativním výsledkem. Policisté ve spolupráci s pracovníky Drážní inspekce provedli zadokumentování místa události a příčiny a okolnosti vykolejení nákladní soupravy jsou nadále v šetření," poznamenal jihlavský policejní mluvčí Tomáš Procházka.

Přerušení provozu se dotklo několika osobních vlakových spojů v úsecích Havlíčkův Brod Jihlava anebo Havlíčkův Brod Šlapanov a také rychlíku mířícího z Jihlavy do Prahy. Místo vlaků byly ve zmíněných úsecích nasazeny autobusy.