„Zatím není možné určit jeho totožnost. Příčinu a čas úmrtí objasní pitva," řekla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková. Podle některých médií by se mohlo jednat o pohřešovaného humpoleckého vikáře Marka Marcela Šavela.

Policie přijala 1. dubna kolem 16.00 na lince tísňového volání 158 oznámení o nálezu těla ve vodní nádrži Trnávka. Operační důstojník na místo vyslal nejbližší policejní hlídku.

„K vyproštění těla z vody jsme si přizvali policejní potápěče. Na místo byl vyslán kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování územního odboru Pelhřimov. Po vyproštění těla, které bylo ve značném stádiu rozkladu, nebylo možné stanovit jeho totožnost," řekla Čírtková. Aby se objasnila přesná příčina a pravděpodobná doba úmrtí, byla nařízena soudní pitva, kvůli zjištění totožnosti se budou dělat další potřebné expertizy.

Server iDnes.cz napsal, že by se mohlo jednat o tělo humpoleckého vikáře Marka Marcela Šavela. Zmizel na počátku listopadu loňského roku, na břehu Trnávky se v té době našel jeho automobil a osobní věci. Duchovního ve vodě hledali potápěči i hasiči na člunech, ani při několikadenním pátrání ho však nenašli, píše iDnes.cz.

„Tehdy jsme ho tam hledali, ale tělo je ve značném stádiu rozkladu, a proto, abychom mohli stanovit totožnost nalezeného těla, musíme mít stoprocentní jistotu na základě soudní pitvy a dalších expertiz. V okolí Trnávky se skutečně pátralo, ale kolem toho pohřešovaného muže bylo několik vyšetřovacích verzí, jedna z nich dokonce, že se vracel na Slovensko, takže v této chvíli to s tím nelze spojovat. Tato osoba stále zůstává v pátrání," řekla Čírtková.