Nyní je čeká za čtrnáct dní pořádání Final four, ve kterém se rozhodne o postupujícím do Východočeské ligy.

OBLASTNÍ PŘEBOR

PARDUBICE – H. BROD 74:83
„Opět se potvrdilo, že se nám zde proti tomuto soupeři nehraje dobře. Navíc se v průběhu utkání zranil Pevný a dohrávali jsme jen v šesti a z toho byli dva kadeti (Coufal a Hartman). Ovšem Jakub Coufal předvedl velmi dobrý výkon a dokázal ubránit nejlepšího hráče Tesly Bureše. Na druhou stranu jsme nedokázali ubránit střelce Hrdličku, který nám dal šest trojek a navíc byl ještě dvakrát faulován při střelbě za trojkovou čarou. Z následných šesti trestných hodů dal čtyři.

Je pravdou, že jsme celé utkání vedli a důležitou výhru si až do konce dokázali bez problémů pohlídat," zhodnotil první zápas trenér Pavel Duben.

SKUTEČ – H. BROD 67:73
„Sobotní utkání ve Skutči rozhodovalo o tom,  kdo se stane vítězem základní části oblastního přeboru a pořadatelem závěrečného Final four soutěže. Poté, co se nám v pátek zranil Pevný, jsme do Skutče odjížděli s obavami, ale ani domácí nebyli kompletní, a tak utkání bylo zcela otevřené. Od začátku jsme si udržovali vedení a postupně ho zvyšovali až na šestnáct bodů a zdálo se, že utkání v pohodě dohrajeme. Jenomže nás vedení ukolébalo a domácí začali nepříjemně stahovat. Dvě minuty před koncem už jsme vedli jen o šest bodů a koncovka byla najednou otevřená. Navíc asi 60 sekund před koncem jsme si nechali dát dvě trojky za sebou a naše vedení se smrsklo na čtyři body. Koncovku jsme zkušeně pohlídali a získali vytouženou výhru, která nás posunula do finálových bojů," nechal se slyšet šťastný trenér Pavel Duben. Závěrečnou soutěž Final four bude tak pořádat za čtrnáct dní Havlíčkův Brod.

„Chceme to na domácí palubovce vyhrát a potom uvidíme. Ale myslím si, že od poloviny tabulky nebude mezi oblastním přeborem a východočeskou ligou velký rozdíl. Jinde bude prvních pět týmů," řekl brodský hráč Marek Kolesa.