Chotěbořská Boca zavítala na palubovku Démonů České Lípy, za ně si premiéru odbyl bývalý fotbalový reprezentant Jiří Štajner, který nakonec rozhodl o výhře domácího celku.

II. FUTSALOVÁ LIGA

ČESKÁ LÍPA – CHOTĚBOŘ 8:6
Futsalový A-celek FC Démoni Česká Lípa stále zůstává ve hře v boji o kýžený postup z 2. ligy do nejvyšší soutěže. Pomohla mu k tomu páteční výhra 8:6 nad týmem Boca Chotěboř. Poprvé v historii se v dresu domácích Démonů objevil Jiří Štajner, fotbalová legenda, která má za sebou bohaté zkušenosti z domácích i zahraničních trávníků . „Štajny" je navíc miláčkem fanoušků bez rozdílu klubových vlajek.

„Chvilku mi trvalo, než jsem se do hry dostal, ale věřím, že to bude čím dál lepší," uvedla skromně tato fotbalová ikona, jež si na své konto připsala dvě přihrávky a jeden gól. Ten vstřelil v čase 38:43 po ideální přihrávce od Jana Bažanta a domácí vedli 7:6. Osmou branku Lípy dal Matouš Kubelka, jemuž asistoval kapitán Stanislav Bejda. „Byla to důležitá výhra hlavně také kvůli tomu, že jsme dokázali nepříznivý výsledek otočit. A atmosféra v hledišti? Parádní, byl to prostě svátek futsalu. Diváci několikrát vyvolávali Štajnyho jméno, a pak si chodili pro jeho autogram. Jsme rádi, že je naším hráčem," zdůraznil trenér Kruliš s tím, že člen Klubu ligových kanonýrů odehraje za Démony všechny zbývající zápasy, kromě toho následujícího v Ústí nad Labem. „Protože v tu dobu bude na soustředění s Neugersdorfem, za který hraje velký fotbal," vysvětlil prezident Jiří Šubrt.

Českolipští šli v duelu s Chotěboří do vedení už v 1. minutě, na 2:0 zvyšoval Mikysa, ale hosté prokázali své kvality, když v první půli stav 4:2 překopali na 4:5. A když po pauze přidali šestou trefu, nevypadalo to s hostiteli dobře. V tu dobu trenéři Démonů sáhli k power play.
„Je to naše největší zbraň, což jsme opět prokázali, a čtyřmi brankami výsledek otočili," konstatoval spokojeně Karel Kruliš. Velké zklamání po zápase cítil chotěbořský kouč Martin Jakeš.

„Ztratili jsme vyhraný zápas. Určitě jsme si nezasloužili prohrát. Sice se nám nepovedl úvod zápasu, kdy jsme prohrávali 2:0 a 4:2, ale do poločasu jsme otočili na 4:5 a po přestávce přidali dokonce šestý gól. Power-play vyšla domácím parádně," zhodnotil zápas Jakeš a na adresu Jiřího Štajnera řekl: „Sám Jiří Štajner přiznal, že si musí na futsal zvyknout. Přesto byl u nejdůležitějších momentů zápasu."

Góly: 1. Demke (Štajner), 6. Mikysa (Kubelka), 7. Bejda (Bažant), 10. Kubelka (Paleček), 37. Buryán (Štajner), 38. Bejda (Michálek), 39. Štajner (Bažant), 40. Kubelka (Bejda) – 7. Čáp (Doležal), 7. Staněk (Klimeš), 13. Novotný (Čáp), 19. Staněk, 19. Klimeš, 36. Čáp (Odvářka). Poločas: 4:5. Chotěboř: Benc – Kratochvíl, Čapek, R. Odvářka, Čáp, Moravec – Novotný, Doležal, Klimeš, Staněk, Duda.