Hroši se v semifinálové sérii sice senzačně ujali vedení 1:0 na zápasy, v následujících třech duelech však na své ambiciózní soky z hlavního města nestačili.

O uplynulém víkendu série pokračovala třetím duelem v havlíčkobrodské ZTC Energy aréně. A domácí Hroši do utkání vstoupili báječně. Už v úvodní směně dokázali obsadit všechny tři mety a zásluhou následného dalekého odpalu Ondřeje Dibelky se dostali do slibného vedení 2:0. Pražané však odpověděli okamžitě a už v úvodu druhého dějství vyrovnali. Stav 2:2 v hroší aréně vydržel až do páté směny, kdy se hostující tým po dalekém odpalu Petra Váchy poprvé v utkání dostal do vedení. Brodští softballisté sice na vyrovnání útočili až do samotného konce zápasu, třetí doběh však navzdory několika slibným pozicím už zaznamenat nedokázali, a pražskému Spektru tak podlehli těsně 3:2. Následné čtvrté utkání série pak proběhlo o necelých čtyřiadvacet hodin později v hlavním městě. A brodští Hroši od druhé výhry v sérii opět nebyli daleko. Pražané však utkání znovu zvládli, zvítězili 5:3 a díky třetí semifinálové výhře mohli oslavit postup do extraligového finále.

Broďáci však rozhodně nemusí smutnět. Vytoužená medaile totiž stále visí ve vzduchu a o jejím držiteli se rozhodne už o příštím víkendu. Série o třetí místo, hraná na dvě vítězná utkání, začne v Brodě v sobotu 6. října.

Jiří Svatoš