Sobotní utkání, hrané v nepříjemně chladném a větrném počasí, zahájili domácí Broďáci výborně. Díky homerunům Pavla Justa, Ondřeje Dibelky a Ondřeje Müllera vedli po prvních dvou směnách už 7:1. Soupeř však kapitulovat odmítl a následně zavelel k obratu.

Ten však dokonat nedokázal. Snahy Radotínských o smazání ztráty režíroval především Jaroslav Breník, který třemi odpaly při třech startech na pálce stáhl svému celku hned šest běžců. Jeho pálkařské výkony však jeho spoluhráči nedokázali napodobit, a Broďáci se tak stále udržovali v mírném vedení a první utkání série o bronz zvládli 11:7.

Série však pokračovala už po necelých čtyřiadvaceti hodinách na hřišti soupeře, které brodským Hrochům už zdaleka tolik nesvědčilo.

Po těsné prohře 4:3 ve druhém utkání série nezvládli ani třetí rozhodující duel, v němž svému soupeři podlehli 10:5 a medailové sny se jim v letošní sezoně definitivně rozplynuly.

Přes čtvrtou extraligovou příčku mohou být brodští softbalisté s letošním ročníkem aspoň trochu spokojeni. Po nedávném vítězství v národním poháru je totiž v příští sezoně čeká účast v mezinárodních pohárech.

Jiří Svatoš