OBLASTNÍ PŘEBOR MUŽŮ

NOVÝ BYDŽOV – H. BROD 66:53
Hráči havlíčkobrodské Jiskry, kterých na východ Čech vyrazilo pouze sedm, nezačali ve stařičké a pramálo prostorné tělocvičně špatně. V první periodě totiž s domácím celkem dokázali vcelku snadno udržet nejen tempo, ale i bodový stav.

Druhé dějství však už tolik důvodů k optimismu nepřineslo a ze zhoršeného výkonu nakonec rezultovala i desetibodová poločasová ztráta. Výrazné zlepšení nepřišlo ani po přestávce, Broďáci se nedokázali prosadit proti zhuštěné obraně soupeře, který po drobných krůčcích navyšoval svůj bodový trhák.

V závěrečné čtvrtině se domácí dostali dokonce do jednadvacetibodového vedení, které sice brodští basketbalisté ještě dokázali zredukovat, z Nového Bydžova si však přesto odvezli prohru 53:66.

Po třetí porážce v letošním soutěžním ročníku Broďáci šest kol před koncem základní části stále okupují druhou příčku, a mají tak pravou nohou nakročeno k postupu do klání čtyř nejlepších přebornických oddílů o postup do Východočeské ligy.

Už o nadcházejícím víkendu na ně ale čekají další boje o důležité body na palubovkách třetí České Třebové a předposledního Ústí nad Orlicí, kde chtějí bodovat.

OBLASTNÍ PŘEBOR JUNIOREK

H. BROD – JIČÍN 97:84
Soupeř z Jičína byl před dvojzápasem v tabulce na tom stejně jako domácí hráčky Jiskry. Proto se očekávalo vyrovnané utkání. Navíc zápasy v Jičíně skončily nerozhodně 1:1. Začátek utkání se brodským děvčatům povedl na výbornou, to byl stav na ukazateli po pěti minutách 20:2.

Po prostřídání nastala u domácích hráček ztráta koncentrace a nechaly soupeře dotáhnout až na stav 28:26. V dalším průběhu utkání se brodským basketbalistkám podařilo eliminovat nápor Jičína a vytvořily si až dvacetibodový náskok, který se podařil udržet až do vítězného konce.

H. BROD – JIČÍN 76:66
O den později měly lepší vstup do zápasu hráčky z Jičína, ale domácí bojovnice zabraly a zápas otočily ve svůj prospěch. Nakonec se radovaly z vítězství o deset bodů.

DIVIZE ŽÁKYŇ U15

JIČÍN – H. BROD 69:51
K favoritovi do Jičína odjížděly brodské žákyně s cílem neudělat ostudu. Už výsledek po první čtvrtině, který byl 18:13, nasvědčoval, že se holky o dobrý výsledek poperou. Ve druhé čtvrtině domácí svůj náskok navýšily pouze o bod. Jenže hostující hráčky se představily jako opravdové lvice a na světelné tabuly svítilo před poslední čtvrtinou dokonce skóre 45:43. Na jejím začátku se dokonce brodské hráčky dostaly do vedení o tři body, ale závěr utkání patřil domácím, které nakonec roli favorita zvládly.

Jiří Svatoš