První část duelu mezi dvěma týmy ze středu tabulky byla vyrovnaná. Domácí Přelouč se sice brzy dostala do vedení, v osmé minutě však na 1:1 vyrovnával Petr Liška. Cestu k vítězství Broďáci nastartovali ve druhém dějství, kdy díky brankám Jana Slámy a Jaromíra Čermáka získali rozhodující dvoubrankový náskok, který už Přeloučští ve zbytku zápasu nedokázali zlikvidovat.

Poslední naděje domácího celku na bodový zisk definitivně pohřbily dva slepené góly v polovině závěrečného dějství, které zaznamenali Radek Matoušek a Michal Beránek. Hráči Přelouče sice dvěma brankami v závěru zápasu ještě vykřesali jiskřičku naděje, vyrovnat však už nedokázali, a tak si brodští Draci po výhře 5:3 z jejich palubovky odvezli všechny tři body.

Díky vítězství Broďáci po víkendu konečně zaujmou pozici v první polovině tabulky. O atak na příčky na čele druholigového pořadí se brodští florbalisté pokusí o víkendu 16. a 17. listopadu, kdy v domácí sportovní hale přivítají krajské rivaly ze Žďáru nad Sázavou a Bystřice nad Pernštejnem.

Jiří Svatoš