Především páteční prohra s Ledenicemi je může mrzet. V sobotu a v neděli cestovali Hroši do Prahy. V sobotu nestačili na obhájce titulu Spectrum Praha a v neděli si poradili s nováčkem soutěže, pražskou Kotlářkou. V tabulce jsou Hroši po deseti zápasech na druhém místě s bilancí sedmi výher a tří porážek.

SOFTBALLOVÁ EXTRALIGA

H. BROD – LEDENICE 2:7 a 4:3
Oba týmy představily své zahraniční posily a tak v domácím dresu debutovali holandští reprezentanti Anthony Beamont a Randolph Reiph, za Ledenice pak v úvodním zápase nadhazoval jejich krajan Jerome Mulder a ve vnějším poli nastoupil jeden z nejlepších hráčů Evropy, Dán Frederik Terkelsen.

Hroši se sice snadno dostali hned v úvodní směně do vedení 2:0, ale to bylo z jejich strany bohužel vše a soupeř trochu překvapivě zápas nejen otočil, ale i dovedl do vítězného konce. V odvetě šli Hroši opět do vedení tentokrát 4:0 po homerunech O. Dibelky a K. Kadečky a tento stav vydržel až do poslední směny. V ní Ledenice tříbodovým homerunem zápas ještě zdramatizovaly, ale Hroši nakonec výhru uhájili.

H. BROD – SPECTRUM PRAHA 2:7 a 3:10
Úvodní zápas rozehráli Hroši velmi dobře a po dvoubodovém homerunu A. Beamonta, kterého dosáhl na dánského nadhazovače a druhého z bratrů Terkelsenů Valdemara, šli do vedení 2:0.

Za Hrochy házel velmi dobře junior M. Holobrádek a do třetí směny držel vedení 2:1. Spectrum zápas otočilo třemi body ve čtvrté směně a v předposlední přidalo tříbodový homerun.

V odvetě podali Hroši matný výkon plný chyb a jediným světlejším momentem byly dva po sobě jdoucí homeruny J. Kučírka a T. Jelínka, kterými Hroši korigovali ve třetí směně na 2:4.

H. BROD – KOTLÁŘKA PRAHA 4:1 a 9:2
Ani v úvodním sobotním zápase se Hrochům v útoku příliš nedařilo a tak se o výsledek museli obávat až do poslední směny. V odvetě se již přeci jen zlepšili a došli si k druhému povinnému vítězství na hřišti nováčka Extraligy.

I Kotlářka nasadila do utkání trojici cizinců a tak česká Extraliga se jimi letos bude jen hemžit.