Broďáky v první části letošní sezony trápila zranění velké části členů základního kádru, což se neblaze odrazilo na jejich výsledcích i aktuálním tabulkovém postavení.

V extraligovém pořadí totiž brodští softbalisté aktuálně okupují až předposlední sedmou příčku se stejným bodovým ziskem jako poslední Kunovice. Na konci června byla situace dokonce ještě pesimističtější, Hroši však především zásluhou narychlo angažovaného dánského reprezentačního nadhazovače Kima Hansena dvakrát zdolali favorizované pražské Eagles 4:0 a 3:1 a přiblížili se první šestce, která zajišťuje postup do vyřazovacích bojů.

V základní části letošního extraligového ročníku Broďáci sehrají ještě sedm duelů. Dvakrát poměří síly s letos téměř suverénním pražským Spektrem a posledními Kunovicemi. Na domácím hřišti pak na brodské softbalisty čeká veledůležitý souboj s pražským Tempem a především klíčové duely s tabulkovým sousedem a hlavním soupeřem v boji o postup z Ledenic.

Do bojů o záchranu letošní sezony a postup do play-off Hroši vstoupí o víkendu 10. a 11. srpna všemi čtyřmi zbývajícími duely na hřištích soupeře. Domácím divákům se pak představí v pátek 16. srpna od 19.30 v duelu proti pražskému Tempu. Zápasy s Ledenicemi, které uzavřou působení Broďáků v letošním extraligovém ročníku, jsou pak na programu v sobotu 24. srpna.

Jiří Svatoš