Zorganizovat zápas v Chotěboři mělo jednoduchý základ. Šlo o podporu projektu HAVLBALL, který vznikl jako soutěž minivolejbalu Okresního volejbalového svazu Havlíčkův Brod, s cílem ukázat vrcholný volejbal i těm nejmenším volejbalistům na vlastní oči a zároveň se jednalo o „souboj" rodáků, blokaře Lubomíra Staňka z Dukly Liberec a trenéra Volejbalu Brno Ondřeje Marka.

ČESKÝ POHÁR

BRNO – LIBEREC 0:3
Zápas probíhal před zaplněným hledištěm, kdy 500 diváků okolo hřiště vytvořilo velice příjemnou atmosféru. Mezi diváky bylo 80 dětí soutěže HAVLBALL, kterým se splnil sen vidět skutečný volejbalový zápas na vlastní oči. Přítomný byl náměstek hejtmana Kraje Vysočina Libor Joukl, starostové a místostarostové měst a obcí okresu Havlíčkův Brod, místopředseda ČVS Robert Urbánek a zástupci společností, které podporují soutěž HAVLBALL.

Dukla nastoupila s cílem získat set, který ji zajišťoval postup do Final Four Českého poháru a tento cíl splnila hned v prvním setu. I následné sety měla Dukla zcela pod kontrolou a přehrála Brno celkem bez větších problémů. Brno mělo šanci na zvrat v utkání pouze ve třetím setu, kdy vedlo 12:10, ale několika chybami dostalo Liberec opět do vedení a hráči Dukly již utkání s přehledem dohráli. Během zápasu byl předán materiální a finanční dar zástupci Dětského domova Nová Ves u Chotěboře. Pan Jaroslav Šereda převzal míče Gala věnované Českým volejbalovým svazem a šek na 7 790 korun. Mezi druhým a třetím setem se na palubovce představili mladí minivolejbalisté, kteří předvedli své umění všem divákům. Po utkání byli vyhlášeni nejlepší hráči obou družstev, kteří dostali malou pozornost od sponzorů Kavárny Sluníčko a Vinotéky Pavel Čuda. Z brněnského celku byl nejlepším hráčem vyhlášen Martin Klapal a z libereckého družstva Lubomír Staněk. Následovala společná fotografie hráčů Brna a Liberce s dětmi z HAVLBALLu.

Poté hráči rozdali dětem mnoho autogramů a následně proběhly soutěže dětí o ceny věnované Volejbalem Brno, Duklou Liberec a ČVS.
„Liberec nás tlačil servisem, my jsme si nedokázali přihrát a od toho se odvíjela celá hra. Nám se dnešní utkání vůbec nevydařilo, ale pro nás je klíčové utkání ve čtvrtek s Ostravou a doufám, že předvedeme lepší výkon. Atmosféra byla vynikající, myslím si, že diváci si to užili, bylo to tady úplně nádherné a škoda jen, že z naší strany to nebylo o poznání lepší a Liberci jsme víc nevzdorovali," zhodnotil zápas brněnský trenér Ondřej Marek.„My jsme sem přijeli s tím, že nám stačí jeden set, ale v žádném případě jsme nechtěli Brno podcenit a myslím, že se nám to povedlo. Měli jsme utkání zcela pod kontrolou a co se týká atmosféry tady v hale, tak si myslím, že prostředí bylo perfektní, jak zázemí, tak i hala se nám moc líbila, diváků přišlo kolem pěti set a fandili a bavili se celou hodinu a půl a pro nás to bylo příjemné zpestření," nechal se slyšet jeho liberecký protějšek Michal Nekola.

Ohlasy:
Robert Urbánek (místopředseda ČVS)
„Velice mě překvapila návštěva v Chotěboři. Bylo vidět, že tady byl hlad po kvalitním volejbale a celkově taková akce pomáhá k podpoře volejbalu dětí a propagaci volejbalu."

Libor Joukl (náměstek hejtmana Kraje Vysočina)
„Mě volejbal jako takový baví. Je to úžasné, že se takový zápas dostal do této haly. Tuto halu jsme postavili před 5 lety a myslím si, že to byla asi největší akce, která se v této hale zatím konala. Bylo to nádherné a atmosféra byla skvělá."

Tomáš Škaryd (starosta Chotěboře)
„Jsem velice rád, že se povedlo dostat do Chotěboře takový zápas známých družstev a ještě když v obou družstvech jsou lidé, kteří mají velké vazby na naše město. Bylo to pro diváky velice atraktivní, prostředí bylo nádherné a i hráči, se kterými jsem mluvil, si to tady pochvalovali. Byl to skutečný sportovní zážitek."