Že šachy nezapomněl, potvrdil v pátečním 9. turnaji O pohár ŠK Jiskra v rapid šachu. V turnaji zvítězil s půlbodovým náskokem před druhým Vítkem Veselým, kterého porazil. Tradiční třetí místo vybojoval žákovský representant TJ Chotěboř, Rudolf Jun, což zároveň znamenalo prvenství v žákovské kategorii.

Se čtvrtým místem a pouhými 4,5 body, nebyl spokojen vedoucí hráč seriálu, kandidát mistra Roman Vincze z Gordic Jihlava. Velkým překvapením je výborné šesté místo Jaroslava Melichara, který získal prvenství v kategorii seniorů i hráčů s ELO do 1500. Turnaj se hrál za účasti 21 hráčů na 7 kol, tempem 15 minut na partii pro každého hráče. Všichni účastníci obdrželi drobné věcné ceny od pořádajícího ŠK. V seriálu, který má patnáct turnajů, se po skončení vyhodnotí pořadí v jednotlivých kategoriích.

Seriál pokračuje desátým turnajem v pátek 3. března v klubovně Sportovní haly Jiskra od 16.30 hodin. Na turnaj jsou zváni všichni zájemci královské hry bez rozdílu věku a pohlaví. Kdo přijde, ten hraje! Přihlášky na místě od 16 hodin do zahájení turnaje.

Václav Paulík