Dánská hvězda dovedla Hrochy k pěti výhrám z posledních šesti zápasů a vrátila je do již téměř ztraceného boje o play-off.

Do konce základní části zbývá Hrochům odehrát poslední tři zápasy a ve všech budou mít výhodu domácího prostředí.
Mimořádně důležitá bude dohrávka jarního zápasu s Tempem Praha, která je na programu v Hippos aréně již tento pátek 16.8. od 19:30. O týden později 24.8. zakončí brodští softballisté základní část Extraligy s nováčkem z Ledenic.

Začátky zápasů jsou v 10:00 a 12:00

Právě mezi Hrochy a Ledenicemi se rozhoduje o postupu do play-off a aktuálně poslední postupovou pozici drží Hroši o jediný bod před jihočeským týmem. Kromě důležitosti zápasů bude jistě pozvánkou pro diváky navštívit Hippos arénu a účinkování Kima Hansena, který bude k dispozici ve všech zmiňovaných zápasech.

Tento osmadvacetiletý nadhazovač má za sebou mimo jiné titul juniorského mistra Evropy z Paříže z roku 2004, když ve finále paradoxně porazil český tým vedený D.Šnellym. Po letech strávených v USA a na Novém Zélandě se vrátil nedávno zpět do Dánska a kývl na spolupráci s brodskými Hrochy.

Poslední extraligové zápasy s Kimem Hansenem

H. BROD– EAGLES PRAHA 4:0 a 3:1 po prodloužení
Druhý celek tabulky si s nadhozy dánského střelce nebyl schopen poradit, a když se k tomu přidala i bezchybná obrana, první dvě cenné výhry byly na světě.

H. BROD – SPECTRUM PRAHA
1:6 a 7:4

Přestože v úvodním zápase Hroši na obhájce titulu a jasného lídra extraligové tabulky nestačili, odvezli si nakonec z Prahy důležitou výhru, když se v odvetě konečně probudily tradiční pálkařské opory a nastřílely neuvěřitelných pět homerunů (2x Kadečka, Just, Jelínek, Dibelka).

H. BROD– KUNOVICE
12:6 a 7:0

Zlepšený výkon v útoku si Hroši přivezli i na hřiště moravského soupeře a přidali další čtyři homeruny. V prvním zápase vedli již 12:0 a v koncovce trochu polevili, v odvetě naopak Kim Hansen nedovolil domácím téměř nic a pouze jedinkrát Kunovice dokázaly během zápasu obsadit alespoň první metu.