„Dlouho jsme hledali vhodnou kombinaci útočných řad," říká obránce Jan Beránek, který se z trenérského postu opět vrátil na palubovku. „V Jihlavě byl uvolněn trenér Roman Komenda, se kterým se znám z mládežnických výběrů, tak jsme ho neváhali angažovat," prozradil Beránek. A hned se začalo brodským florbalistům dařit. Poskočili na čtvrté místo a začínají plnit předsezonní plán, který by měl být do pátého místa.

„Začalo se střelecky dařit první formaci, zejména Suchému a Liškovi. Problémy byly s druhou formací, která neměla za úkol branky dávat, ale hlavně neinkasovat, ale jejich průměr byl šest inkasovaných branek na zápas, proto jsme o branku prohrávali. Naštěstí se vše k lepšímu obrátilo a začalo se nám dařit. Musíme udržet pořadí do pátého místa, protože po sezoně dojde k vytvoření nových soutěží. Druhá liga se bude jmenovat Národní liga a bude ji právě hrát prvních pět týmu z naší skupiny, ostatní sestoupí do divize," objasňuje situaci Beránek.

V neděli na Draky čekají od  19 hodin České Budějovice a proti tomuto soupeři chtějí potvrdit zlepšenou  formu z posledních zápasů. „Budějovice hrají dynamický florbal, jsou horší v technice. Pokud zvolíme dobrou taktiku, tak máme šanci na úspěch," dodává brodský obránce.

Předpokládaná sestava

Tvrdý, Přibyl – Rezek, M. Beránek, Kocour, J. beránek, Kamp – Vlček, Suchý, Zelenka – Roztočil, Čermák, Čapek – Sláma, Lupač, Kučera.