„Nyní chceme uhrát deváté místo a mít dobrou výchozí pozici do bojů o záchranu,“ přiznal brodský trenér Tomáš Sýkora.

I. FLORBALOVÁ LIGA
PASKOV – H. BROD 5:10
Brodští florbalisté odjeli do tři sta kilometrů vzdáleného Paskova v uvolněné náladě. Za prvé už po sobotních výsledcích věděli, že ztratili veškeré naděje na play-off a za druhé jim dobrou náladu jistě udělal jejich druhý reprezentační ples. Do banky Draků se postavil Zdeněk Tvrdý a byl to právě on, kdo začal pokládat základ k nečekaným bodům.

Již ve druhé minutě zápasu našel Liška před domácí brankou Coufala a ten otevřel skóre zápasu. Jenže potom si autor přihrávky na první branku dal „vlastence“ a za další minutu předvedl Paskov nádhernou akci na jeden dotek, která vyústila k otočení zápasu na 2:1.

Naštěstí se domácí neradovali z vedení dlouho. To uťal hned po vhazování Míka, který vyrovnal. V poslední minutě první třetiny se ještě prosadil Suchý s Krajcigrem a dostali Draky do dvoubrankového vedení.

Domácí do druhého dějství vlétli aktivně a snažili se s výsledkem něco udělat. V cestě jim stál výborný brankář Tvrdý. Jenže po chybě v obraně ani on nestačil na snížení domácích. Potom předvedl svůj důraz Dušan Čapek a vrátil hostům vedení o dvě branky. Vzápětí byl faulován unikající Coufal a trestný nájezd Beránek proměnil excelentně – 3:6.

Rozjeté Draky nemohl nikdo zastavit. Hned po vhazování našel Roztočil naběhnutého Míku a ten zvyšoval na 3:7.
Domácím se podařilo snížit půl minuty před druhou sirénou.Naděje pro domácí přišla ve 45. minutě, kdy snížili na rozdíl dvou branek a čekal se jejich velký nápor.

Jenže Paskov se dopustil faulu a brodští hráči dostali výhodu v podobě přesilové hry. Početní výhodu proměnil Suchý a dostal zase klid na hokejky Draků. Tu  samou výhodu dostali vzápětí i domácí, ale dopustili se chyby v rozehrávce a Coufal v oslabení zvyšoval na 5:9. V poslední minutě zápasu zpečetil svůj hattrick Míka, který dal výsledku konečnou podobu – 5:10. „Mám rozporuplné pocity. Když klukům o nic nejde, tak dokázali odehrát v Paskově perfektní zápas. Výhra nás aspoň nakopla do bojů o záchranu,“ pochvaloval si Sýkora.     

Branky H. Brodu: Míka 3, Coufal 2, Suchý 2, Beránek, Krajcigr, Čapek. Vyloučení: 3:3. Střely: 23:27. Třetiny: 2:4, 2:3, 1:3.
H. Brod: Tvrdý – Virgl, Rezek, Beránek, Roztočil, Krajcigr, Liška, Coufal, Čapek, Míka, Suchý, Lupač.