Důležité byly navíc hned první dva závody, kde se bojovalo o jízdenky na evropský a světový šampionát. Začátek sezony Broďačkám zkomplikovaly i nemoci a zranění. Nakonec se v těžké konkurenci na evropský šampionát v Belgii nominovaly dva týmy.

„Na mistrovství Evropy pojedou překvapivě kadetky, naopak velice suverénně si postup vybojoval seniorský tým s Markem Šotolou, který je letos v nejstarší kategorii nováčkem. Juniorky se bohužel po několika pádech v prvním i druhém závodě nenominovaly," popisuje situaci šéftrenér Robert Mrkvička.Fanatic má na přípravu už jen necelý měsíc. „Odjíždíme 6. května, takže musíme dát do tréninků opravdu všechno, abychom v Antverpách předvedli to nejlepší," dodává Mrkvička. Na konci května pak jeho svěřence čeká ještě nominační závod na mistrovství světa, které se letos bude konat v Srbsku. Klub také nadále pracuje s nejmenšími dětmi.

„Mám velkou radost z týmu rozinek, kterých je šestnáct a které budou tvořit od příštího roku nový závodní tým. Čeká ho dlouhá cesta a třeba jednou naváže na úspěchy svých starších kolegyň," doufá Mrkvička.