Na postup do play off měli už jenom teoretickou naději  a více méně s nimi už nikdo nepočítal. Týmy Svitav a Třebíče musely obě svá utkání prohrát a Draci museli porazit právě Třebíč, ale hlavně lídra prvoligové tabulky, domácí Náchod.

I. FLORBALOVÁ LIGA DOROSTU
H. BROD – TŘEBÍČ 10:4
Do utkání v té době s třetím celkem tabulky nastoupili mladí Draci vlažně. Na Třebíči byla znát nervozita důležitosti zápasu, ale přesto první třetinu vyhráli 2:1. Druhé dějství se už odehrálo v režii brodských florbalistů. Dařilo se především lajně Bína, Vlček a Sláma. Celkově se podařilo skóre otočit na 6:3.  V závěrečné třetině už Třebíč rezignovala, a tak domácí v tomto zápase si po výhře udrželi naději na postup.

NÁCHOD – H. BROD 7:8
Před posledním zápasem v sezoně už věděli Draci, že pokud se jim podaří Náchod porazit,  nemine je postup do play off. Do utkání nastoupili hosté se třemi staršími žáky Bínou, Mühlfaitem a brankářem Frühbauerem, kteří jsou ročník 1998. Naopak Náchod postavil dvě lajny  z ročníku 95, 96 a neúspěch si vůbec nepřipouštěl.  Jenže hned po šestnácti sekundách trestal chybu domácích Bína a po něm hned Čapek zvyšoval na 0:2. Ve druhé třetině pokračovala dobrá hra brodských Draků a skóre narostlo na 3:6.

V poslední dvacetiminutovce ovšem došly hostům síly a najednou svítil na ukazateli výsledek 7:7. Dvě minuty před koncem přišel faul náchodského hráče a rozhodčí nařídil trestné střílení a s ním si mazácky poradil Bína a poslal Havlíčkův Brod do play off.

Sestava H. Brodu: Zemánek, Frühbauer – Beránek, Kocour, Čapek, Čížek, Weizhaupl, Mühlfait, Pešek, Kolísek, Vondráček, Vlček, Sláma, Tišl, Matoušek, Kučera, Kunc, Suchý, Jelínek, Musil, Bína.  Trenéři: Beránek, Mühlfait, Rauer.