Již ve středu se na východě Čech odehraje druhý finálový souboj.

HAVL. BROD – HR. KRÁLOVÉ 4:1

Stav série: 1:0

Téměř pět set diváků dorazilo v Havlíčkově Brodě do Kulturního domu Ostrov na finále extraligy mezi STEN marketing Havlíčkův Brod Ostrov a DTJ Hradec Králové.

Jako první nastoupil za Havlíčkův Brod Tomáš Tregler, který si bez větších problémů poradil s Lubomírem Pištejem. Druhý zápas nabídl divákům velké drama. Pavel Širuček už prohrával 0:2 na sety, ale následně předvedl skvělý obrat, a poslal svůj tým do vedení 2:0.

O snížení se v další velké bitvě postaral královehradecký Martin Olejník, když v pěti setech porazil legendu českého stolního tenisu Petra Korbela, jenž vedl 2:1 na sety.

Mečbol pro Havlíčkův Brod vybojoval Širuček, který po problémech z úvodu utkání se Šeredou předváděl výborný výkon.

Do pátého zápasu nastoupil domácí Tregler proti Olejníkovi, který měl za sebou velkou bitvu s Korbelem. K vidění bylo velmi vyrovnané utkání, v němž o vítězi rozhodl až pátý set, který zvládl lépe domácí Tregler, jenž si tak stejně jako Širuček připsal dvě vítězná utkání.

Po dvou remízách v základní části se tak havlíčkobrodští stolní tenisté dočkali první výhry v letošní sezoně nad Hradcem Králové a jsou o krok blíže obhajobě titulu.

Výsledky 1. finále: 1. zápas: Tregler – Pištej 3:1, 2. zápas: Širuček – Šereda 3:2, 3. zápas: Korbel – Olejník 2:3, 4. zápas: Širuček – Pištej 3:1, 5. zápas: Tregler – Olejník 4:1.

Lukáš Zelený