Muži zvládli derby na palubovce ve Zruči nad Sázavou. Po jednoznačném vítězství 30:18 si připsali do druholigové tabulky dva veledůležité body. Mladší dorostenky si odvezly z Ivančic debakl.

I. LIGA ŽEN

OTROKOVICE – H. BROD 26:26
V Otrokovicích se během prvních pět a čtyřiceti minut nedařilo hostujícím hráčkám dostat do tempa. Domácí házenkářky hrály efektivně a účelně. Otrokovice zvládly vždy odskočit, když se Brodu podařilo přiblížit na dostřel. Ještě ve 43 minutě hostující házenkářky prohrávaly o pět branek, ale po oddechovém čase se nadechly ke stíhací jízdě. „Zariskovali jsme a změnili obranný systém na agresivní obranu na úrovni devět až dvanáct metrů od branky, kombinovaný s osobní obranou. Holky v sobě našly zbytek sil a hlavně buldočí vůli se ještě o osud utkání poprat," řekl trenér Brodu David Kučera.

Jeho svěřenkyně do padesáté minuty srovnaly skóre na 23:23, ale jejich sokyně se opět vyhouply do sedla a dvěma brankami šly do vedení. „Naše holky se, ale strašně nerady vzdávají. Po třetím motivačním oddechovém čase z naší strany jsme vedení v utkání poprvé strhli na svou stranu, když minutu před konečnou sirénou vstřelila Monika Kratochvílová branku na 26:25 v náš prospěch," popsal Kučera. Jenže vedení se Broďačkám udržet nepodařilo. Soupeřky srovnaly a zápas nakonec skončil remízou. „Holky musím jednoznačně pochválit za morál. Celý zápas jsme museli dotahovat. Bylo to psychicky nesmírně náročné utkání, které jsme nakonec mohli zvládnou i za dva body. Škoda," uznal Kučera. V sobotu se házenkářky představí doma proti Porubě od 13 hodin.
Sestava a branky H. Brodu: Zdarsová, Zimová – Satrapová (2), Kutlvašrová (9), Burdová (3/1), Svobodová, Kotanová, Raušová, H. Kratochvílová (3/1), Kubalová, M. Kratochvílová (5), Velíšková (1), Nováková (2). Poločas: 16:12.

II. LIGA MUŽŮ

ZRUČ N. S. – H. BROD 18:30
„Chlapi podali disciplinovaný výkon. Z dobré obrany, kterou podporovali svými spolehlivými zákroky oba brankáři, dokázali přecházet do rychlých útoků a kombinací se prosazovat do jasných střeleckých příležitostí. Proměňování vyložených šancí ale nebylo z naší strany zrovna nejefektivnější. I přes tento neduh jsme již v poločase vedli 13:9," řekl David Kučera.

Házenkáři předvedli dobrý výkon a připsali si veledůležité dva body do druholigové tabulky. „Pokud bude tým mužů přistupovat ke svým utkáním takto, měla by být záchrana v lize reálným cílem," dodal Kučera. Stejně jako ženy se i muži představí v sobotu na domácí půdě, a to od 17 hodin proti Třeboni.
Sestava a branky H. Brodu: Fišer, Dočkal – Drozd (2), Kacafírek (2), Hladík (1/1), Sláma (7), Klíma (1), Drozd (3), Rezek (2), Fičer (1), Prokeš (1), M. Zich (1), T. Zich (9), Vondra. Poločas: 9:13.

I. LIGA ML. DOROSTENEK

IVANČICE – H. BROD 44:19
Z Ivančic si holky odvezly těžký debakl. „To je fakt, ale druhou stranou mince je to, že utkání jsme nezabalili a snažili se hrát otevřeně od začátku do konce. Holkám jednoznačně chybí návyky pro dorosteneckou házenou nezbytně potřebné, ale to s jakým zápalem každá z nich maká, slibuje, že se vše v lepší obrátí," věří trenér žen David Kučera.

Brodské hráčky propadly hlavně v účinnosti střelby, rychlém přechodu do útoku a udělaly více technických chyb.

„Klady bych viděl v tom, že do brankových šancí jsme se prokombinovat dokázali, v obraně při hře 6:6 proti postupnému útoku Ivančic jsme také nepropadli. Ve druhé polovině jsme zlepšili i rychlý návrat do obrany," řekl Kučera.
Sestava a branky H. Brodu: Rasochová – Henková, Fučíková, Studená (8/1), Miksová, Jindrová, Ďásková, Formanová (1), Lukešová (3), Adamcová, Kohoutová (4), Kroufková (2), Medová (1). Poločas: 24:9.