I. LIGA ŽEN

H. BROD – VRŠOVICE 28:24
V důležitém střetnutí se hrálo o čtyři body a brodská Jiskra si výhrou zajistila umístění v klidném středu tabulky a vyhnula se tím případné možnosti záchranných prací. Začátek patřil Pražankám, utekly na 2:4, dvakrát Jůzlová, Součková a Kvasničková se ale postaraly o rychlé otočení na 5:4 a od té doby již děvčata z Vysočiny vedení nepustila.

Ohlas v hledišti vyvolala desátá branka domácích Kopicové ve formě padajícího listu. Jiskra v poklidu dohrála poločas 18:11. Kdo čekal nápor Jiskry po přestávce, byl zklamán, Pražanky přidaly na důrazu i bojovnosti a dotáhly až na 24:22 a házenkářky od Sázavy se začaly bát o výsledek. Dlouhých osm minut nedala Jiskra gól, vinou byla nepřesná střelba, Jiskra tak šestnáctkrát zadarmo odevzdala soupeři míč.

Stoprocentní šanci spálila zkušená Součková (hraje interligu za Písek), naštěstí v zápětí upravila na 26:22 Jůzlová. Drama pokračovalo, děvčata z naší metropole si zřejmě lokla živé vody, bojovala jako o život. Tři minuty před koncem mohla za stavu 26:24 rozhodnout Jůzlová, výborná pražská gólmanka však byla proti. Trenéři obou týmů si vyžádali oddechový čas, infarktový závěr lépe zvládla Jiskra, když v posledních sekundách pečetila výhru Kutlvašrová. „Jsem spokojen s výsledkem, pro nás to byly velmi důležité body. Děvčata ustála velký tlak, který na ně dolehl v infarktovém závěru, posunula se tím do klidného středu tabulky," vyjádřil se brodský kouč David Kučera.

Sestava a branky H. Brodu: Křenková – Kutlvašrová 3, Kvasničková 3, Burdová, K.Brožová 1, Kratochvílová 2, Jůzlová 6, Stejskalová 3, Svobodová, Součková 4, Továrniková 3, Herzánová, Kopicová 3 – za hosty nejvíce Sládková 6,Ketnerová a Frolichová 4. Rozhodčí: Dolejší,Dvořák. Diváci: 55. Poločas: 18:11.

Alois Svoboda