Přestože v sobotu v Praze dvakrát podlehli největšímu favoritovi na titul Spectru Praha, zbývající zápasy Hroši zvládli a udrželi se v čele tabulky.

Výraznou měrou se na výhrách podílel dánský nadhazovač Kim Hansen, který dovedl Hrochy ke čtyřem výhrám z pěti zápasů, do kterých nastoupil. Rovněž první útok Hrochů, hokejovou terminologií řečeno, ve složení Jelínek, Just, Kadečka a Dibelka neustále zahrnuje soupeřovy obrany tvrdými odpaly a vévodí útočným statistikám Extraligy.

Nyní je na programu reprezentační přestávka, ve které bude řada brodských borců usilovat o start na domácím ME a Extraliga bude pokračovat 24.5., kdy Hroši přivítají Eagles Praha a o den později25.5. opět doma pražský Radotín.

H. BROD – LEDENICE 8:1 a 9:1

Dánská hvězda Kim Hansen byl zcela nad síly hostů, kteří ale do poloviny zápasu dokázali s Hrochy držet krok. Zlom nastal v dohrávce třetí směny po dvoubodovém homerunu Ondřeje Dibelky, kterým odstartoval útočnou smršť Hrochů.

V odvetě domácí rozhodli již v první směně pěti body a zápas před rekordní návštěvou uzavřel tříbodovým homerunem kapitán domácího týmu Karel Kadečka.

SPECTRUM PRAHA – H. BROD 3:0 a 6:4

Rovněž Spectrum na souboj o čelo tabulky povolalo legionáře z dánské ligy, a tak proti sobě nastoupili reprezentační kolegové Waldemar Terkelsen na straně Spectra a Kim Hansen za Hrochy.

Oba hráči, kteří se představí i na červencovém ME, v Havlíčkově Brodě předvedli skvělý výkon.  Spectrum se ujalo vedení homerunem Patrika Kolkuse, který v minulosti hájil barvy Hrochů a stav 1:0 vydržel až do šesté směny. V ní Hroši zachybovali v obraně, dvakrát inkasovali a poprvé letos prohráli.

Odveta byla velmi vyrovnaná a před dohrávkou zápasu byl stav zápasu nerozhodný 4:4, když jen smůla připravila Hrochy o několik dalších bodů. V dohrávce domácí dalším homerunem zápas rozhodli ve svůj prospěch.

TEMPO PRAHA – H. BROD 0:11 a 1:4

Hrochy sobotní neúspěch nijak nedeprimoval a na letos ve velmi dobré formě hrající Tempo vlétli hned v první směně a pěti body rozhodli o výsledku prvního zápasu. Tříbodovým homerunem přispěl Ondřej Dibelka. V odvetě nastoupili domácí se svým prvním nadhazovačem reprezentantem Jiřím Brabcem, ale ani on nedokázal zastavit pálkaře Hrochů.

Hrdinou zápasu kromě Kima Hansena, který za dva zápasy povolil Tempu jeden bod, byl Pavel Just, autor dvou homerunů. Hroši inkasovali až v poslední směně po sólo homerunu Luca Peterse, novozélandské posily domácích.