Muži ještě navíc dohrávali šest zápasů základní části Extraligy a vedli si skvěle, když postupně porazili doma dvakrát mistrovské Tempo Praha, v Praze na Eagles a u nováčka v Břeclavi přidali rovněž po dvou výhrách.

Těchto šest výher je katapultovalo ze sedmého místa na třetí pozici po základní části, a tak jdou do čtvrtfinále jako nasazený tým.

„Soupeře si podobně jako ve florbale mohli vybírat a zvolili Locos Břeclav. Série hraná na tři vítězné zápasy začne v Hippos aréně už tuto sobotu od půl osmé,“ řekl šéf klubu Dušan Šnelly.

„Ještě než čtvrtfinálové série vypuknou, odehrají téměř všichni hráči základní sestavy Super Cup v Římě. Přestože Hroši na něm hrát jako tým nebudou, klíčoví hráči hostují v celé řadě jiných týmů. Nejvíce jich je v reprezentaci ČR do 23 let, sedm.

Ilustrační foto.
Nevydařená generálka. Plameny schytaly v Brodě výprask

„Tři pak v norském Oslu (bratři Holobrádkové a Karel Kadečka) a jeden v jihočeských Ledenicích. Právě za Ledenice odehraje turnaj nová posila Hrochů Luis Miguel Colombo Pérez, který v kádru nahradil Australana Harrisona Pudnera,“ prozradil Šnelly. Miguel Pérez je reprezentační nadhazovač Venezuely, který se představil i na nedávno skončeném MS.

Ve vzájemném zápase s českou reprezentací neobdržel ani bod. Navíc se již z USA vrátil po skončení letní sezóny i další reprezentační nadhazovač Michal Holobrádek a Hroši tak budou v play-off disponovat velmi silnou dvojicí nadhazovačů.

Žáci vyhráli turnaj v chorvatském Záhřebu

Žáci odehráli v rámci v přípravy mezinárodní turnaj v chorvatském Záhřebu a slavili vítězství, když ve finále porazili dalšího českého účastníka Joudrs Praha 6:0.

Po výhře v základní části žákovské ligy je v září čekají dva kvalifikační turnaje, ze kterých si osm nejlepších celků zajistí postup do finálového turnaje o žákovského mistra republiky.

„Aktuálně mají za sebou všechny mládežnické týmy Hrochů týdenní celoklubové soustředění a od září se již opět rozběhnou pravidelné tréninky v domácí Hippos aréně. V Hippos aréně v ulici Plovárenská budou navíc od září denně probíhat nábory nových hráčů a hráček ve věku od 5 let (kontakt na www.hrosihb.cz, nebo na tel. 602 538 322),“ prozradil Šnelly.